Я більше не смажу! Кращий рецепт риби, якому мене навчили мої турецькі друзі
Соковите і ароматне блюдо для вашого обіду або вечері – горбуша з лимоном у фользі в духовці. Приготовлена таким способом червона риба збереже всі свої корисні властивості і порадує насиченим смаком. Соковита горбуша в духовці у фользі шматочками вимагає зовсім небагато часу на приготування. У цій статті я ділюся з вами рецептом запікання горбуші цілою тушкою. Згідно йому, риба вийде дуже смачною, м’якою і ніжною.
Всі інгредієнти для приготування цього рецепту представлені в кінці статті.
Спосіб приготування
Готуємо рибу, робимо надрізи в горбуші поперек.
Додаємо рослинне масло в чашку. Додаємо сіль і приправу для риби.
Так само додаємо гірчицю, перець.
Ділимо навпіл лимон і вичавлюємо сік з половина лимона.
Змащуємо рибу маринадом з усіх боків.
Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Нарізаємо цибулину.
Викладаємо на деко цибулю, заздалегідь застеленому пергаментним папером.
Ріжемо кільцями лимон, викладаємо поверх лука.
Прибираємо харчову плівку з риби і кладемо всередину риби пучок петрушки.
Викладаємо рибу на деко, де вже лежать цибулю з лимоном.
Нарізаємо кільцями помідорів і викладаємо на деко.
Посипаємо сіль, орегано.
На рибку кладемо шматочки вершкового масла.
Накриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.
Після знімаємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти
- Риба (Горбуша).
- 50 мл рослинного масла.
- 1 ч. л солі.
- 1 ч. л приправи для риби.
- 1/3 ч. л перцю.
- 1 ст. л гірчиці.
- Орегано.
- Лимон.
- 2 цибулини.
- Пучок петрушки.
- 4-5 помідорів.
- 40-50 г вершкового масла.